x
By closing this notification or continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Cookie policy and Terms
  • +44 (0)116 247 0557

PortalMill


Melksham, UK

Client Herman Miller

Form of Contract Traditional

Size 1500m2 (16,145 sqft)

Value £2.5 million

Year of Completion 2018


A stylish £2.5 million open plan office extension to the Herman Miller Portal Mill site at Melksham, Wiltshire

Herman Miller’s brief for the original scheme was to celebrate the main public and office building as an architectural focal point, called ‘the cam’, with the logistics and production building providing a simple but clean backdrop

SGP’s focus for this second phase was a seamless extension to office facilities within the existing building, fully realising the architectural concept with the office functions wrapped around the ‘design street. This opens up internal and external views and creates dynamic workspaces that promote staff well-being and collaboration

SGP’s design created a complete extension to both the west wing and south wing of the existing core. In the south wing, the addition of a new floor above an existing workshop provides bright, open plan office space which connects through to a second open plan office area

On the ground floor, extending the internal core on the west wing has provided space for storage facilities and larger locker and changing areas. The refurbishment of the existing locker room has created additional male toilet facilities. Externally, the redesign of existing facilities has allowed an additional 109 car parking spaces for the extra staff and visitors

Back to Projects